maanantai 14. huhtikuuta 2008

Mattotehtaallako?


Nukkekotikerhomme täällä pohjoisessa kokoontui eilen toista kertaa Virpin luona. Punoimme mattoja pellavanarusta ja kuten kuva kertoo, jotain muutakin mukavaa saimme tehtyä: pientä ja isompaa koria, pyykkikoria ja jakkaraa...


Ihailin näitä punottuja mattoja joskus aikoinaan Jentsun blogissa ja nyt teimme niitä kerhossamme. Tämä matto on oikeastaan yksi solmu eli soikea osmonsolmu eli turkkilainen matto. Ensimmäisen kierroksen tekeminen osoittautui vaikeimmaksi, mutta kun siitä selvittiin, niin mattohan syntyi jo sitten melkein itsestään, eikö?
Kiitos taas hauskasta kerhoiltapäivästä "meän" kerholaisille!;)


Maton punomista olin harjoitellut jo ennen kerhoakin ja niinpa Wiiks sai syntymäpäiväpaketissaan yllätys yllätys maton:) Onnea vielä näin bloginkin kautta Wiiks! Toivottavasti päiväsi oli onnentäyteinen!



At our miniature club we made turkish rugs and some other little things (as you can see in the first picture). Wiiks also got a rug for her birthday. I hope you had a happy birthday, Wiiks!:)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon kärsivällisestä opastuksestasi maton teossa. Juu, kyllähän se ekan kierroksen jälkeen lähti, kunhan vaan sen ekan kierroksen purki 3-4 kertaa :) Ihan kivaa puuhaa maton punominen oli. Sitä nimiasiaa ollaan mietitty ja sähköpostia toisillemme lähetelty sen tiimoilta. Mulla ei ole sun os. mutta ehdotuksia kannattaa lähetellä vaikka Virpille tai Hannalle ja sitä kautta muille kiertoon, jotta jokainen voi kommentoida. Oikeastaan , jotta pääsisimme eteenpäin blogin uudistamisen suhteen, tulisi nimiehdotuslista kommentteineen kiertää koko ajan välillämme niin kauan kunnes se oikea löytyy. Vai mitä mieltä oot?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos näistä kaunokaisista. Oikein taitavasti tehtyjä :)

satumh kirjoitti...

wau! on noissa kyllä näpertämistä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja mattoja ja muita ihanuuksia olette saaneet aikaiseksi kerhossanne.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania juttuja olette kerhossa punoneet! Mun täytyykin nyt linkittää tää sun blogi. On unohtunut jo niin monta kertaa, kun ei sitä heti tee...

Tiffani-lampun tein fimo-massoista: läpikuultavaa ja mustaa ja sitten maalasin akryyleillä. Kaava oli kerhossa näkemästäni ihanasta kirjasta, mutta kun en muista tuon kirjan nimeä...

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti on onnistunut :) Itse tässä eräs päivä mietin, että voisi tehdä noita mattoja lisää vielä.. Alku aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo :)